Konfitált kacsacomb és mell chilis mexikói francia salátával

Konfitált kacsacomb és mell chilis mexikói francia salátával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db pecsenye kacsacomb
  • 2 db filézett bőrös kacsamell
  • 2 dl kacsazsír
  • bors
  • 1 doboz (280 g) bió chilis mexikói keverék
  • 1 doboz (285 g) bió extra édes morzsolt csemegekukorica
  • 1 db idared alma
  • 2 db nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl light tojás nélküli majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db pecsenye kacsacomb
  • 2 db filézett bőrös kacsamell
  • 2 dl kacsazsír
  • bors
  • 1 doboz bió chilis mexikói keverék
  • 1 doboz bió extra édes morzsolt csemegekukorica
  • 1 db idared alma
  • 2 db nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl light tojás nélküli majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A kacsacombok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsózzuk. Veszünk egy kacsa sütő tálat, kizsírozzuk, a kacsacombokat és a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk, kevés vizet öntünk rá. Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 2 órára.

Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük. Mind két oldalát lepirítjuk.

Amíg sül a kacsa, elkészítjük a mexikói francia salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, beleöntjük a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, picit megsózzuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és tejfölt összekeverjük és ráöntjük zöldség keverékre. Alaposan összekeverjük. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!