Konfetti torta

Konfetti torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 170 g lágy vaj
  • 4 db tojásfehérje
  • 310 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 155 g cukor
  • 15 ml vanília aroma
  • 60 ml tejföl
  • 240 ml tej
  • 4 evőkanál színes tortadara
  • a krémhez:
  • 280 g szobahőmérsékletű vaj
  • 500 g porcukor
  • 15 ml vanília aroma
  • 4 evőkanál tej
  • 170 g lágy vaj
  • 4 db tojásfehérje
  • 310 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 155 g cukor
  • 15 ml vanília aroma
  • 60 ml tejföl
  • 240 ml tej
  • 4 evőkanál színes tortadara
  • 280 g szobahőmérsékletű vaj
  • 500 g porcukor
  • 15 ml vanília aroma
  • 4 evőkanál tej

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy elektromos mixer segítségével a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük.

A mixerrel simára keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a tejfölt. Jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes keverék felét és a tejet is. Addig keverjük, amíg jól össze nem áll, majd hozzáadjuk a maradék lisztet és a színes tortadarát is. Szép simára keverjük a tésztát.

Ezután a tojásfehérje harmadát egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tésztába, majd ahogy kezd elvegyülni, hozzáadjuk a maradék tojásfehérjét is. Szép simára elvegyítjük, de ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.

Két kb. 7,5 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral bélelünk, majd egyenletesen eloszlatjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A formából kivesszük a tortalapokat, hűlni hagyjuk, majd 5 perc elteltével megfordítjuk, és úgy hagyjuk tovább pihenni. Egy elektromos mixer segítségével két kanál tejjel kikeverjük a vajat, a porcukrot, a vanília aromát. A krémet kb. 10 percig folyamatosan keverjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy pici tejet. A tortát ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk is be.

A torta tetejét színes tortadarával díszítjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!