Köménymagos sós kifli

Köménymagos sós kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 220 g 20 % -os tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • kb. 1 kávéskanál cukor
  • a kenéshez:
  • 15 dkg sós margarin
  • a tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • köménymag
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 220 g 20 % -os tejföl
  • 2 teáskanál
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 15 dkg sós margarin
  • 1 db tojássárgája
  • köménymag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk, majd fél órát pihentetjük.

A margarint habosra keverjük.

A tésztát ezután rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percig. Egyenként 2 mm vastag kör alakra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük. Ezután 8 részre osztjuk, a szélesebb felénél feltekerjük. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

Újabb 20 percig kelni hagyjuk, tojássárgájával lekenjük, köménymaggal leszórjuk. 180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük. (Kb. 25-30 perc)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!