Köménymagos grissini

Köménymagos grissini

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk. porcukor
  • 1,3 dl tejföl
  • köménymag

Elkészítés:

A langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, de nem futtatom fel.

Egy tálba teszem a hozzávalókat, majd a közepébe öntöm az élesztőt, és keverőgéppel jól kidolgozom a tésztát. Kelesztőtálba teszem, majd meleg helyen addig kelesztem, hogy láthatóan megnőjön a tészta.

Lisztezett felületre öntöm a tálból, majd átgyúrom. 10 egyforma részre osztom, majd ezeket megfelezem. Ezután minden darabot kisodrok kb. 30 cm hosszúra.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd egymás mellé teszem a rudakat. Konyharuhával letakarom. és még 20 percig így kelesztem.

Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütöm.

Neked ajánljuk