Köményes flekken

Köményes flekken
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 kg bőrös sertésnyak
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • fokhagyma
  • kömény
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • újburgonya
  • 1 kg bőrös sertésnyak
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • fokhagyma
  • kömény
  • bors
  • újburgonya

Elkészítés:

A hús bőrös oldalát sóval, borssal megszórjuk, összezúzott fokhagymával bedörzsöljük.

Utána kevés vizen megpárolojuk a fokhagymával, paradicsommal együtt, közben megfordítjuk.

Nagyjából 30 perc alatt félpuha lesz.

Köménymaggal bőven fűszerezve, közben többször is megforgatva grillezzük.

Párolt-sült újburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Sándorné küldte. Köszönjük!