Köleskoch mentesen

Köleskoch mentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 15 dkg köles
  • 3 dl rizstej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg zsírszegény, laktózmentes tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál laktózmentes joghurt
  • 2 kávéskanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • a tetejére gyümölcsök ízlés szerint
  • 15 dkg köles
  • 3 dl rizstej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg zsírszegény, laktózmentes tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál laktózmentes joghurt
  • 2 kávéskanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:

A kölest 2-3 kávéskanál eritritollal édesített rizstejben megfőzzük (más természetes édesítővel is készíthető). Letakarva megvárjuk, amíg felszívja a maradék folyadékot. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk.

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a maradék eritritollal és a vaníliapéppel, majd hozzáadjuk a köleshez.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a köleses masszába forgatjuk a joghurttal együtt.

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálat kókuszzsírral vékonyan kikenünk, majd meghintjük a kókuszliszttel és beleöntjük a masszát. Ízlés szerint gyümölcsöket, mazsolát is keverhetünk bele. A sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Várjuk meg amíg kihűl, úgy könnyebb szeletelni. Tálaláskor szórjunk rá friss gyümölcsdarabokat.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti