Kolbászos zöldségleves

Kolbászos zöldségleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. liszt
  • 1 mk. csípős paprika

Elkészítés:

A répát, fehérrépát, zellert, karalábét megpucolom és lereszelem.

A kolbászt meghámozom és vékony karikákra vágva pirítom forró olajon, a zöldségekkel, néhány percen át.

1 liter vizet öntök alá és sóval, csípős paprikával hintem.

Az áttört fokhagymát, lisztet a tejfölbe vegyítem és, ha a zöldségek puhára főttek, akkor behabarom vele a levest, folyton kevergetve.

Miután átforraltam, már tálalható is.

Neked ajánljuk