Kolbászos-virslis cukkiniragu

Kolbászos-virslis cukkiniragu
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 4 db virsli
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 2 dl Meggle főzőkrém (vagy főzőtejszín)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 4 db virsli
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 2 dl Meggle főzőkrém (vagy főzőtejszín)
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A cukkinit kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. A kolbászt és a virslit vékonyan felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felkarikázott füstölt kolbászt és a virslit, majd 1-2 percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd a serpenyőt lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon. Ezután hozzáadjuk a főzőkrémet (vagy főzőtejszínt), óvatosan megkeverjük, összeforgatjuk, majd pár percig fedő nélkül főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én enyhén sós vízben bulgurt főztem puhára, majd leszűrtem, és egy kevés olajon megfuttattam. Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk rá a kolbászos-virslis cukkiniragut, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!