Kolbászos tarhonyarizottó fürjtojással

Kolbászos tarhonyarizottó fürjtojással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarhonya
  • 30 cm-es kolbász
  • 1 liter húslé
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 nagyobb hagyma
  • 4 fürjtojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehér bor
  • bors
  • őrölt kömény
  • olaj

Elkészítés:

Egy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a vékonyra szelt kolbászt. Amikor a kolbász már kiereszt egy kis zsírt, a hagyma pedig üvegesre pirult, hozzáadjuk a tarhonyát. Pár percig kevergetjük, míg átveszi a kolbászzsír színét. Ekkor felöntjük a borral, megvárjuk, míg a tarhonya felveszi, majd elkezdjük merőkanállal adagolni hozzá a levest. Mindig csak egy-két kanállal, fedő alatt főzzük, amíg megpuhul.

Borsozzuk, fél mokkáskanál őrölt köményt adunk hozzá. Amikor puha, elfőzzük az összes levet, beledobjuk a vajat és beleszórjuk a reszelt sajtot. Addig keverjük, míg mindegyik elolvad. Megkóstoljuk, utánasózzuk.

Egy teflon serpenyőben nagyon pici olajat melegítünk, majd a fürjtojásokat egyenként óvatosan beleütjük, és alacsony lángon tükörtojást sütünk belülük.

A rizottót enyhén mély tányérban tálaljuk, tetejükre egy-egy fürjtojást ültetünk.

Neked ajánljuk