Kolbászos-sajtos kifli

Kolbászos-sajtos kifli
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél marék só
  • A töltelékhez:
  • 1 szál csípős kolbász
  • 8 db kockasajt
  • pici olaj
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél marék
  • 1 szál csípős kolbász
  • 8 db kockasajt
  • pici olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral 1 dl tejben megfuttatom, hozzáadom a liszthez, és a többi hozzávalóval jól kidagasztom. Jó félórát kelesztem, majd 8 cipóra osztom.

A cipókat köralakúra kinyújtom, majd 8 cikkre szeletelem. Minden cikk szélesebb végére ráteszek fél karika kolbászt. 1 kockasajtot elosztok 8 felé, és ezt is a kolbászra teszem. Ezután a tészta két végét behajtom, és feltekerem.

Étolajjal megkenem a tepsit, és erre rakom a megtöltött kifliket, megkenem tojással a tetejüket reszelt sajtot hintek. 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.