Kolbászos rakott brokkoli

Kolbászos rakott brokkoli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg rizs
  • 1 zöldpaprika
  • 2 szál füstölt kolbász
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 5 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, őrölt borssal, ételízesítőbel fűszerezzük, beletesszük a zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Egy tűzálló tepsit kivajazunk, majd a brokkoli felét a tepsi aljába halmozzuk. Ráhelyezünk egy sor rizst, amit a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel fedünk be, és a karikára vágott füstölt kolbásszal beterítünk. Tetejére halmozzuk a brokkoli másik felét, amit bőségesen befedünk tejföllel.

Előmelegített sütőbe helyezzük, és készre sütjük.

Neked ajánljuk