Kolbászos paprikás újburgonya

Kolbászos paprikás újburgonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 közepes méretű főzőhagyma
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 db friss paradicsom
  • 1 db friss zöldpaprika
  • őrölt pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyát nagyobb kockákra, a hagymát vékony szeletre, a kolbászt karikára vágjuk. Egy lábasba tesszük az olajat, a szeletelt hagymát, a kolbászt és alacsony lángon lassan pirítani kezdjük.

Amikor a kolbász már kiengedte a paprikás zsiradékot, belerakjuk a krumplit, jól átforgatjuk a lében, majd lefedve pár percig pároljuk. Kevés vizet öntünk alá, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, ha szükséges sózzuk és megszórhatjuk még az őrölt paprikával.

Átforgatjuk, lefedve készre főzzük. Amennyiben szükséges, pótoljuk a vizet, de ügyeljünk arra, hogy a lé kellően sűrű legyen, a krumpli ne a vizes lében ússzon.

Sűríthetjük paradicsompüré, fél pörköltszaft kocka, paprikakrém hozzáadásával.

Friss salátával kínáljuk.

Neked ajánljuk