Kolbászos lencseragu

Kolbászos lencseragu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg lencse
  • 15 dkg sárgarépa
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg friss spenót
  • 45 dkg csabai kolbász
  • 4 dl húsleves (kockából)

Elkészítés:

A lencsét egy-két órára beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.

A lencsét jól leszűrjük, és lábasba tesszük. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a kolbászt, a répát és a paradicsomot.

Az edényt lefedjük és a lencsét kis lángon 1 órát főzzük, majd belekeverjük a friss spenótot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve további 5 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk