Hozzávalók:
  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 szál fehérrépa
  • zöldségleveskocka
  • 1-2 pohár tejföl
  • 1 szál kolbász
  • bors
  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 szál fehérrépa
  • zöldségleveskocka
  • 1-2 pohár tejföl
  • 1 szál kolbász
  • bors

Kolbászos lencseleves

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatom. Megtisztítom a zöldségeket, és kb. 1 cm-es karikákra vágom. A hagymát megtisztítom, de egyben hagyom. Felteszem főni a lencsét, a zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd egészben hagyott fokhagymát. Mikor már fő, beleteszem a babérleveleket, és fűszerezem sóval, borssal, és a leveskockát is beleteszem.

Közben elkészítem a rántást 3 evőkanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg jól habzik már. Ekkor leveszem a tűzről, belenyomom a maradék fokhagymákat, és hozzáadok fél evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítom, ha sok a levesen a lé, abból is merítek hozzá. Majd ebbe a mártásba beleteszek 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverem.

Amikor már majdnem kész a lencse, belerakom a kolbászt. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverem a rántást, és még pár percig főzöm együtt.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti