Kolbászos-krumplis tepsis hús

Kolbászos-krumplis tepsis hús

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 húsos paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 ek. sertészsír
  • 2 kicsontozott csirkemell
  • 2 egész csirkecomb
  • 15 dkg házi kolbász
  • 20 dkg házi szalonna

A tejfölös öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. fűszerpaprika

A csirkehús pácolásához:

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. kakukkfű
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

Darabold fel a húst, és még előző nap pácold be őket.

Másnap karikázd fel a burgonyát és a répát, majd rakd a 3/4-ét egy zsírozott tepsibe, rakd rá a húst, a felkarikázott hagymát, öntsd rá a pác levét, karikázd rá a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot, szórd meg a feldarabolt szalonnával, majd borítsd be a maradék krumplival és répával.

Sózd meg, takard le egy fóliával, majd süsd 45 percig. Ha minden megpuhult, öntsd le a tejfölös öntettel.

Vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit a tetejét.

Neked ajánljuk