Kolbászos krumplileves

Kolbászos krumplileves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vékony füstölt kolbász
  • 1 szál sárga répa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 darab zeller
  • 1 zeller levél
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vékony füstölt kolbász
  • 1 szál sárga répa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 darab zeller
  • 1 zeller levél
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket, krumplit kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba rakjuk a kockára vágott krumplit, zöldséget, répát, az egész vöröshagymát, fokhagymát, a zellerlevelet, a zellerszeletet, felöntjük 1,5 l vízzel. Feltesszük főni, ízesítjük babérlevéllel, sóval a tv paprikát, végezetül a 2 cm vastagra szeletelt kolbászkarikákat.

Ha megfőtt a levesünk akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk, belerakjuk a lisztet, barna rántást készítünk, meghűtjük pirospaprikával, felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük. Majd a forrásba lévő levesbe öntjük, gyors mozdulattal elkeverjük, felforraljuk, rövid ideig főzzük, úgy, hogy elmenjen a liszt íze. Erős paprika karikákkal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti