Kolbászos-krémsajtos batyuk

Kolbászos-krémsajtos batyuk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 1 szál parasztkolbász
  • 6-8 kockasajt

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongokra teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk, sütőben megsütjük.

Neked ajánljuk