Kolbászos halleves

Kolbászos halleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg ponty
  • 15 dkg zeller
  • 1 szál petrezselyem
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 2 evőanál olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 80 dkg ponty
  • 15 dkg zeller
  • 1 szál petrezselyem
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 2 evőanál olaj
  • 1 ág kakukkfű

Elkészítés:

A halat megmossuk, kifilézzük. A szálkás részeket 1,5 l vízben, sóval szétfőzzük. Amikor szétfőtt a hal, leszűrjük a levét, a törmeléket nagy lukú szűrön kissé átpasszírozzuk, ügyeljünk, hogy szálka ne menjen a levesbe.

Amíg a hal fő, a zellert, a petrezselymet, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis szeletekre vágjuk. A póréhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, fél karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk raja a hagymát, majd ráöntjük a hallevet. Amikor forr, hozzáadjuk a petrezselymet és a zellert.

Amikor félig puha, beletesszük a burgonyát, a kolbászt, a paradicsomot, a fokhagymát, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A végén beletesszük a félretett halhúst, és összeforralás után levesszük a tűzről, tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti