Kolbászos-hagymás bab

Kolbászos-hagymás bab

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 személynek:

  • 5 db nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg lecsókolbász
  • 15 dkg nem túl húsos füstölt szalonna
  • 0,5 dl olaj
  • 4 doboz konzerv vörös bab
  • 3 dl fűszeres paradicsomlé
  • Erős Pista vagy őrölt cseresznyepaprika

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk bőröstől. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon kisütjük lassan. Utána a szalonnát kiszedjük, és a zsírjában a hagymát üvegesre pároljuk.

Közben a felszeletelt kolbászt 3 dl vízben előfőzzük, utána a főzőlével együtt a megpárolt hagymához öntjük.

Visszarakjuk bele a kiszedett szalonnacsíkokat, és újabb 10-15 percig összeforraljuk. Ezután beletesszük a

paradicsomlevet és a leszűrt babkonzervet, és 5-10 percig összeforraljuk.

Neked ajánljuk