Kolbászos csónak

Kolbászos csónak

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár joghurt (140 g)
  • kb. 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg liszt (ebből lehet 10 dkg teljes kiőrlésű)
  • 2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő

a töltelékhez:

  • apróra vágott kolbász
  • bacon (esetleg sonka, füstölt tarja)
  • sajt

Elkészítés:

Az élesztőt kis cukor tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. (A tésztának rugalmasnak, de jól nyújthatónak kell lennie.) Kelesztő tálban hagyjuk duplájára kelni.

Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma darabba vágjuk. Egyenként hosszú csík alakú formára nyújtjuk, jó vastagon megszórjuk apró kockára vágott kolbásszal, bacon kockákkal, majd feltekerjük, mint a buktát.

A nyolc tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd egy éles pengével hosszában, jó mélyen bevágjuk őket úgy, hogy a két végén 2-2 cm maradjon csak.

Újból kb. 40-50 percig kelesztjük. Jó gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos előmelegített sütőben (a sütő aljába kis lábasba vizet teszünk) kb. 35 percig szép rózsaszínűre sütjük.

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk