Kolbászos bulgur

Kolbászos bulgur
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg bulgur
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 szem burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg bulgur
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 szem burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

A bulgurt annyi hideg vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. Kb. 5 percig forraljuk, majd lefedjük, és elzárjuk alatta a gázt. A saját gőzében fog megpuhulni.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a karikákra vágott füstölt kolbászt és a kockára vágott burgonyát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, hogy minden puhára párolódjon. Sózzuk, borsozzuk, pici ételízesítőt szórunk rá ízlés szerint.

Amikor minden puha lesz és a vizet elfőtte, ráöntjük a puhára párolódott bulgurt, és az egészet összefőzzük. (Petrezselyemmel megszórjuk.)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti