Kolbászhússal töltött sertéskaraj

Kolbászhússal töltött sertéskaraj

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 30 dkg kolbásztöltelék (30 dkg darálthús, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, őrölt köménymag, őrölt feketebors, só, fűszerpaprika, alaposan összekeverve)
  • 2 evőkanál olaj

a körethez:

  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • zsiradék
  • ízlés szerint savanyúság

Elkészítés:

Igazi, magyaros laktató fogás.

A megmosott karajt felszeleteljük. Az első szeleteket nem vágjuk át teljesen, mindig csak a másodikat. Az így kapott nagyobb nyitott szeleteket kiterítjük és kiütögetjük. Sózzuk, elosztjuk rajtuk a kolbászhúst. A húst feltekerjük.

Forró olajon körbesütjük, majd kevés vizet aláöntve, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Amikor átsült, kivesszük, pihentetjük és szeleteljük.

A körethez a megtisztított főtt burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, és a zsíradékon megpirítjuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a sült burgonyát, mellé a felszeletelt húst, és savanyúságot kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk