Kolbászhússal töltött karaj gluténmentesen

Kolbászhússal töltött karaj gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 5 szelet karaj
  • 5 gombóc kolbászhús (darált hús, fokhagyma, piros paprika, só, bors, kömény)

a panírozáshoz:

  • rizsliszt
  • tojás
  • burgonyapehely

a rizskörethez:

  • 2 dl rizs
  • 1 teáskanál zsír
  • 4 dl víz
  • ételízesítő

a sütéshez:

  • zsiradék

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, egyik oldalára halmozzuk a kolbászhúst, ráhajtjuk a másik felét, bepanírozzuk – előbb rizslisztbe, majd felvert tojásba, végül burgonyapehelybe forgatjuk, majd a szokásos módon forró zsiradékban kisütjük.

A körethez rizst a teáskanál zsíron megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sóval, ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük és puhára pároljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk