Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors

a kenéshez:

  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott karajt sózzuk, borssal megszórjuk. Közepébe lyukat fúrunk, a kolbászt bele dugjuk.

Egy mélyebb hőálló tálat zsírral kikenünk, és 1 dl vizet ötünk bele. Rátesszük a karajt, alufóliával lefedjük, és 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A sütés végén a ketchuppel elkevert mézes olajos kencével lekenjük, és további 10 percig sütjük.

Kihűtjük, majd szeleteljük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk