Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors
  • a kenéshez:
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott karajt sózzuk, borssal megszórjuk. Közepébe lyukat fúrunk, a kolbászt bele dugjuk.

Egy mélyebb hőálló tálat zsírral kikenünk, és 1 dl vizet ötünk bele. Rátesszük a karajt, alufóliával lefedjük, és 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A sütés végén a ketchuppel elkevert mézes olajos kencével lekenjük, és további 10 percig sütjük.

Kihűtjük, majd szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!