Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors
  • a kenéshez:
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott karajt sózzuk, borssal megszórjuk. Közepébe lyukat fúrunk, a kolbász beledugjuk.

Egy mélyebb hőálló tálat zsírral kikenünk,1 dl vizet öntünk rá. A karajt rátesszük, alufóliával befedjük, és 220 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés végén a ketchuppal elkevert mézes olajos kencével lekenjük és további 10 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!