Kókusztekercs

Kókusztekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kakaós-kekszes alaphoz:
  • 60 dkg darált keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 4 dl tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • a kókuszkrémhez:
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a hempergetéshez:
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
  • 60 dkg darált keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 4 dl tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kakaós-kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet. Ha túlságosan ragad, akkor egy kis darált kekszet. A lényeg, hogy egy szép gombóc legyen, amivel könnyű dolgozni.

Ezután kettéosztjuk, amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.

A szobahőmérsékletű puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt is és alaposan beleforgatjuk. Egy gyúródeszkát vagy folpackot meghintjük alaposan kókuszreszelékkel, majd téglalap alakúra nyújtjuk ki az egyik kekszmassza felet, úgy, hogy a tetejét is kókuszozzuk, hogy ne ragadjon. Körülbelül fél centi vastag legyen.

Megkenjük a kókuszos krém felével, majd feltekerjük, mint a bejglit szoktuk, és becsomagoljuk egy fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik tekerccsel is.

Hideg helyre tesszük pár órára, majd enyhén vizes késsel szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!