Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval

Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 1 chilipaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl kókusztej
  • 4 dl zöldségleves, kockából
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 csokor koriander
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1/2 bagett
  • 80 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 1 db chilipaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl kókusztej
  • 4 dl zöldségleves, kockából
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 csokor koriander
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1/2 db bagett

Elkészítés:

A paradicsomokat a levéből kivesszük, húsukat felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Egy mélyebb edényben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, a chilit, a gyömbért, hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, és felforraljuk.

Felöntjük a kókusztejjel és a zöldséglevessel, sóval, borssal és a curryvel ízesítjük, 30 percig főzzük.
Közben a koriandert és a zöldhagymát finomra vágjuk, összekeverjük 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk.

A levest botmixerrel pürésítjük, átszűrjük, és a friss korianderes olajjal meglocsoljuk. A pirítóst a pesztóval megkenjük és a leves mellé tálaljuk.

Megjegyzés:

ASZ 446.