Kókusztejes mangópuding

Kókusztejes mangópuding
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy vagy két kisebb érett mangó (összesen 80 dkg)
  • 2 lap zselatin
  • 120 ml kókusztej
  • 2 evőkanál méz
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab
  • pisztácia
  • dió
  • 1 nagy mangó
  • 2 lap zselatin
  • 120 ml kókusztej
  • 2 evőkanál méz
  • tejszínhab
  • pisztácia
  • dió

Elkészítés:

A mangót zöldséghámozóval meghámozzuk, a magja mentél szeleteket vágunk a húsából majd kisebb darabokra vágjuk, botmixerben pürésítjük. A zselatint tíz percre hideg vízbe áztatjuk.

Közben a kókusztejet a mézet is hozzáadva egy kis lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, ami azonnal feloldódik benne.

A langyosra hűlt kókuszos zselatint belekeverjük a mangópépbe és ízlés szerint négy tálkába vagy pohárba töltjük. Legalább 6 órára, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen.

Tejszínhabot nyomunk rá és ízlés szerint tört pisztáciával vagy dióval díszítve kínáljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti