Kókusztejes indiai csirke kuszkusszal és rukkolával

Kókusztejes indiai csirke kuszkusszal és rukkolával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kurkuma
  • chilli
  • curry
  • fahéj
  • gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 5 dl kókusztej
  • 1 marék földimogyoró
  • 1 csomag rukkola
  • 1 csomag kuszkusz

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt vagy pépesített fokhagymát és a kockákra vágott csirkemellet, majd nagy lángon megpirítjuk a húst. Ízlés szerint fűszerezzük a kurkumával, a chilivel, a curryvel, a fahéjjal és a gyömbérrel.

Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, felöntjük a kókusztejjel, és fél órán át fedő alatt főzzük.

Amikor már kész a hús, levesszük a fedőt, és addig főzzük tovább, amíg kissé szaftos marad. Ekkor hozzáadjuk a felaprított mogyorót.

Kuszkusszal és rukkolával, vagy bármely, tetszés szerinti salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk