Kókuszrúd (keksztekercs)

Kókuszrúd (keksztekercs)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a tésztához
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 4-5 teáskanál kakaópor
  • 10 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • rum (ízlés szerint)
  • kb. 3-4 dl tej
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • kb. 1 dl tej
  • a tésztához
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 4-5 teáskanál kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • rum
  • 3-4 dl tej
  • csipet
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, eldolgozzuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd a margarint, azzal is szépen elmorzsoljuk, hozzáöntjük a tejet (először csak kevesebb mennyiséget), összedolgozzuk, és legvégül a rumot. A lényeg, hogy jól formázható, de ne ragadós legyen a massza. Félrerakjuk és elkészítjük a tölteléket.

A margarint és a porcukrot gépi habverővel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A tésztamasszát fóliával fedett deszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk. Rátesszük a krémet, egyenletesen elkenjük rajta, aztán feltekerjük.

A feltekert sütit kenőtollal rummal körbekenjük és kókuszreszelékkel megszórjuk.
1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandre küldte be. Köszönjük!