Kókuszoskocka

Kókuszoskocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2 tojás

A mázhoz:

  • 5 evőkanál tej
  • 5 evőkanál kakaó
  • 28 dkg vaj
  • 32 dkg cukor
  • 1/2 dl rum

A külsejére:

  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egy tálban megfelelő sorrendben egymás után adagolva jól összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha elkészült hűlni hagyjuk,és tetszint szeriti méretre felszeleteljük.

A mázhoz a hozzávalókat egy edényben elkeverjük és összefőzzük. Még forró a massza addig elkezdjük egyesével belemártogatni a piskótaszeleteket a mázba, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben. Ha máz mártogatás közben már nem annyira folyós,akkor újra felkell forralni.

Neked ajánljuk