Kókuszos zserbógolyó

Kókuszos zserbógolyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ml étolaj
  • 10 dkg kókusz
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ml étolaj
  • 10 dkg kókusz

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, és mindet egy tálcára rakjuk.

Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk és tálcára rákjuk.

Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható. Mini muffin papírkapszulába téve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!