Kókuszos-vaníliakrémes sütemény

Kókuszos-vaníliakrémes sütemény
Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg porcukor
  • 7 tojásfehérje
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg csoki /forgácsnak/
  • 20 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • rétesliszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • porcukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg csoki

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük.

Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük a margarint, aztán a hideg pudinggal jól kikeverjük.

A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, szép halvány színűre sütjük.

Ha kihűlt a tészta, egyenletesen rákenjük a krémet, majd ráreszeljük a csokit. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd felszeleteljük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti