Kókuszos töltött padlizsán

Kókuszos töltött padlizsán
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 kisebb méretű padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál kókuszchips
  • 1 chili paprika
  • 1 lime vagy citrom leve
  • 4 kisebb méretű padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál kókuszchips
  • 1 chili paprika
  • 1 db lime vagy citrom leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vékony peremük maradjon. A kikapart padlizsánhúst apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.

A kikapart padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a sütőben 20 perc alatt enyhén megsütjük. Nagyobb serpenyőben a kókuszzsíron a hagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhúst, belekeverjük a kókuszreszeléket és 2 dl kókusztejet, megsózzuk és megsütjük.

A fél padlizsánokat megtöltjük a kókuszos padlizsánhússal, megszórjuk a tetejét kókuszchips-szel és a sütőben további 10 perc alatt megpirítjuk.

A mártáshoz a chilit megmossuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. A maradék kókusztejet a chilivel, egy csipet sóval összeforraljuk (5 perc). A végén lime lével vagy citromlével ízesítjük, és a megsült töltött padlizsánokkal tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti