Kókuszos szelet meggyel

Kókuszos szelet meggyel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 7 dkg holland kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 15 dkg fehér csoki
  • 3,5 dl tej
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • fél üveg meggybefőtt
  • 1 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
  • 1 tasak (20 gramm) zselatin

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral elkeverjük (a legjobb, ha robotgéppel tesszük mindezt), beleadagoljuk a tejet, olajat, lisztet, kakaót, vaníliás cukrot és a sütőport.

A masszát két részre osztjuk, és szilikonos zsírpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kisütjük. (Kb. kétszer 15 perc alatt.)

Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliás cukrot. A tejbe keverjük a kókuszreszeléket, lassú tűzön felfőzzük, majd belekeverünk 15 deka fehér csokit. Ha elolvad, levesszük a tűzről és kihűtjük.

A zselatint pár evőkanál vízben feloldjuk, és belekeverjük a krémbe. A tojássárgájás keverékkel ezt összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, összekeverjük 3 deci felvert tejszínhabbal, majd újra a hűtőbe tesszük kb. 20 percre, de figyeljük, ne dermedjen teljesen meg.

Ezután abban a tepsiben, amiben megsütöttük, megtöltjük a süteményt. Alulra kerül az egyik kakaós lap, erre megy a krém egyik fele. A krémet sűrűn megtűzdeljük lecsöpögtetett meggybefőttel. Erre megy a másik kakaós lap, majd szépen eloszlatjuk a tetején a krém másik felét. Vaníliás cukorral elkevert kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Ha kellően megdermedt a hűtőben, lehet szeletelni.

A receptet Nagyné Tóth Ildikó küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk