Kókuszos sütőtökleves

Kókuszos sütőtökleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 chilipaprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt koriandermag
  • 1 kávéskanál currypor
  • 3 dl csirkeleves, kockából
  • 3 dl kókusztej
  • *

a tálaláshoz:

  • 2 evőkanál tisztított tökmag
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A tököt megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, A hagymát megtisztítjuk, durvára aprítjuk. A chilipaprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát összevágjuk.

Mélyebb edényben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a tököt és a hagymát, 3-4 perc alatt megfuttatjuk. Megszórjuk a korianderrel, a curryvel, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a levessel, sózzuk, amikor a tök már puha (15-20 perc), ráöntjük a kókusztejet, és adunk hozzá 1-2 dl vizet. Felforraljuk, majd turmixoljuk, és finom szűrön keresztül átszűrjük. Ismét felforraljuk.

A tökmagot bevonatos serpenyőben, szárazon kissé megpirítjuk, ha kihűlt, durvára vágjuk. A tejet felmelegítjük, tejhabosítóval (mint a kapucsínóhoz) felverjük. Minden adag levesre meleg tejhabot teszünk, és megszórjuk a pirított tökmaggal.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk