Elkészítés:
A tököt megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, A hagymát megtisztítjuk, durvára aprítjuk. A chilipaprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát összevágjuk.
Mélyebb edényben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a tököt és a hagymát, 3-4 perc alatt megfuttatjuk. Megszórjuk a korianderrel, a curryvel, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a levessel, sózzuk, amikor a tök már puha (15-20 perc), ráöntjük a kókusztejet, és adunk hozzá 1-2 dl vizet. Felforraljuk, majd turmixoljuk, és finom szűrön keresztül átszűrjük. Ismét felforraljuk.
A tökmagot bevonatos serpenyőben, szárazon kissé megpirítjuk, ha kihűlt, durvára vágjuk. A tejet felmelegítjük, tejhabosítóval (mint a kapucsínóhoz) felverjük. Minden adag levesre meleg tejhabot teszünk, és megszórjuk a pirított tökmaggal.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti