Kókuszos sütemény

Kókuszos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a tepsi kikenéséhez:
  • sütőmargarin
  • finomliszt
  • a krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker tejszínes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25- 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • a tetejére:
  • kókuszreszelék
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • sütőmargarin
  • finomliszt
  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker tejszínes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25- 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze, a habba forgatjuk. Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett nagy (kb. 20×30 cm-es) tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit kisebb lángnál (170 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tojássárgáját a pudingporral, 1 deci tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár percig alatt sűrűre főzzük. A margarint először magában, majd a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Fontos, hogy a hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti