Kókuszos rúd

Kókuszos rúd

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg tejcsoki
  • 25 dkg porcukor
  • rumaroma
  • tejszínes-mogyorós aroma
  • 3 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg étcsoki (81%)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg omlós keksz
  • 8 ek víz

Elkészítés:

Elkészítés: A gesztenyepürét kivettem a hűtőből, majd a darált kekszet összekevertem a porcukorral. Fölolvasztottam a csokikat és a kekszhez öntöttem. Ezután a margarint is megolvasztottam, és ezt is hozzá öntöttem.

A mikró mindenre jó ennél a receptnél, tehát, ha nem enged fel időben a gesztenyepüré, az is megmelegíthető benne. A pürét omlós, kis kockákban hozzáadtam a kekszhez. hozzáöntöttem a többi alapanyagot, a kakaóport, az aromákat, és 8 ek vizet, és összegyúrtam a masszát.

Az omlós kekszet még a csomag felbontása előtt apró darabokra törtem. Ezt is hozzáadtam a többihez, és összegyúrtam, minél homogénebbé, hogy csak az omlós kekszdarabok villanjanak ki a barna masszából.

Ezután először 2 nagy gombóccá, majd sodorva őket, két rudat formáltam. Kókuszreszeléket szórtam egy tálcára, és átforgattam benne a rudakat. Mikor kész lett hűtőbe tettem, és közvetlenül tálalás előtt felszeleteltem.

Neked ajánljuk