Kókuszos piskótatekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Kókuszos piskótatekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 7 evőkanál tönköly liszt
  • 6 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl víz
  • *

a krémhez:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg xilit
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • édesítő (kb. 3 evőkanál xilit)
  • 5-10 dkg kókuszreszelék (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével habosra keverjük. A fehérjét a maradék édesítővel habbá verjük. Egy habkártyányi habot a tojássárgájához adunk és jól összedolgozzuk. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és óvatosan a habba forgatjuk. Az átszitált (elhagyható) lisztet is óvatosan beledolgozzuk.

Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (ellenőrizzük, hogy átsült-e!). Ha elkészült melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A pudingot a porból, tejből és az 5 dkg édesítőből elkészítjük, majd szintén kihűlni hagyjuk. Közben a vajat kevés édesítővel kihabosítjuk, majd géppel a kókuszreszelékkel összekeverjük.

A krémet a piskótába töltjük és szorosan feltekerjük. Hűtőben pihentetjük néhány órán át, majd felszeleteljük.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk