Kókuszos néger csiga

Kókuszos néger csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 300 ml langyos tej
  • 25 g friss élesztő
  • 40 g kristálycukor
  • 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 90 g porcukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 150 g vaj (olvasztott)
  • 500 g finomliszt
  • 300 ml langyos tej
  • 25 g friss élesztő
  • 40 g kristálycukor
  • 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi
  • 90 g porcukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 150 g vaj (olvasztott)

Elkészítés:

A langyos tejet elkeverjük a cukorral, az élesztővel és a 2 evőkanál liszttel, és hagyjuk felfutni. A lisztet, a sót, és a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a vanília aromát, a két tojássárgáját és a kakaót. Jól összedolgozzuk és egy fényes felületű tésztát dagasztunk. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük 40 perc alatt.

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kókuszt, a porcukrot és összekeverjük. Amikor megkelt, a tésztát átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, a tölteléket rákenjük a kinyújtott lapra és feltekerjük. Ezután feldaraboljuk és újabb 10-15 percig állni hagyjuk.

170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt késze sütjük.

Én fagyival tálaltam, mert nekem a kókusz száraz.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti