Kókuszos, meggyes csokoládé szelet

Kókuszos, meggyes csokoládé szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 4 dkg vaj

a meggyes részhez:

  • 1 üveg magozott megy
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj

a csoki krémhez:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 6 dkg barnacukor

a tetejére: 2 dl tejszínből vert kemény hab

Elkészítés:

A csoki krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a cukrot és a tejszínt. Kikeverjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A tésztához a tejet felmelegítjük, beletesszük a kókuszreszeléket, és félretesszük, míg ki nem hűl.

Összekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport. A tojás sárgáját habosra keverjük cukorral, vajjal, majd belekeverjük a lisztes részt, és a kihűlt kókuszos részt is. A fehérjéből vert habbal lazítjuk.

A tésztából sütőpapírral bélelt tepsiben, ha lehet, keretben, egy 25x10 cm-es részt kikenünk, és 180 fokosra előmelegített sütőben 10-12 percen át sütjük. Amikor elkészült, kivesszük.

A meggyet leszűrjük és összevágjuk, a levet félretesszük. A meggy levéből felteszünk forrni 2,5 dl-t, ízlés szerinti cukorral. Amikor forr, beletesszük az összevágott meggyet, a fahéjat és a kevés meggylével kikevert keményítőt. Sűrűre főzzük, és levesszük a tűzről. Gyakran kevergetjük, amíg ki nem hűl.

A hideg tejszínes csokoládét habbá verjük.

A meggyes részből félreteszünk 2-3 evőkanálnyit. A többivel megkenjük a kókuszos tésztát. Erre simítjuk a csokoládéhabot. 2-3 órán á hűtőben pihentetjük.

Tálalás előtt a sütemény tetejére tejszínhabot nyomunk, a hab tetejére tesszük a félretett meggyes krémet, foltokban. Szeleteljük és tálaljuk.

Neked ajánljuk