Kókuszos Marlenka

Kókuszos Marlenka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 egész tojás
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 kanál holland kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag kókuszos pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • csokireszelék
  • 2 egész tojás
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 kanál holland kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag kókuszos pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • csokireszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit lágy tésztává összegyúrjuk, és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből lapokat nyújtunk, amit sütőpapiros sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütünk (tűpróba).
Amikor kihűltek a lapok a következő krémmel töltjük meg. Fél liter tejet felforralunk.
A maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.

A porcukorból és margarinból vajkrémet keverünk (alaposan kihabosítjuk), és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk a krémből, amit csokireszelékkel szórunk meg. Csak másnap szeleteljük.

(Én délután készítettem és reggel szépen lehetett szeletelni.)

Megjegyzés:

A receptet Domján Mária küldte be. Köszönjük!