Kókuszos-mákos kocka (paleo)

Kókuszos-mákos kocka (paleo)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 tojás
  • 200 g darált mák
  • 100 g kókuszreszelék
  • ízlés szerint édesítő
  • a krémhez:
  • 2 dl kókusztejszín (vagy kókusztej)
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál kókuszliszt
  • 8 dkg kókuszolaj
  • eperlekvár
  • pár szem eper
  • 8 db tojás
  • 200 g darált mák
  • 100 g kókuszreszelék
  • édesítő
  • 2 dl kókusztejszín (vagy kókusztej)
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál kókuszliszt
  • 8 dkg kókuszolaj
  • eperlekvár
  • pár szem eper

Elkészítés:

A nyolc tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját jól kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a mákot, a kókuszt, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjét is.

Vajjal kikent, liszttel meghintett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a kókusztejszínt (vagy kókusztejet) feltesszük a tűzhelyre, beletesszük az édesítőt, a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a kókuszolajat. Elkeverjük, összeforraljuk, és ha összeállt, botmixerrel pürésítjük.

A kihűlt piskótát megkenjük eperlekvárral, erre halmozzuk a kókuszkrémet, majd eperrel díszítem.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsák Sándorné küldte be. Köszönjük!