Kókuszos krémtorta

Kókuszos krémtorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 13 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg tejföl
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. 10%-os ecet
  • 0,5 dl víz
  • liszt

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 marék kókuszreszelék
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. keményítő
  • 1 rúd vanília

Elkészítés:

Tejet, vaníliarúd kikapart belsejével felrakom forrni.Tojásokat cukorral, liszttel, keményítővel folyamatosan keverem és a tejhez adom.Sűrűsödésig főzöm, majd félrerakom hűlni.

A tésztához pohárban, vizet, sót, szódabikarbónát, ecetet vegyítek. el.Robotgéppel elkeverem a vajat, tojásokat, tejfölt, szódabikarbónás elegyet kikeverem.lassan hozzáöntöm a lisztet és ha, már masszává összeállt, akkor átgyúrva hűtőbe rakom egy fél órára.Utána 6 részre darabolom és kinyújtom vékony lapokra és körbevágom őket egy tortalappal, amiben meg is sütöm 4-5 perc alatt 220 fokon, de előtte villával megszúrkálom a tetejét.

Ha a krém már meghűlt, akkor robotgéppel mascarponét, kókuszt keverek bele és negyed órára hűtőben pihentetem és megkenem a lapokat majd összeállítom a tortát.

Neked ajánljuk