Kókuszos korong

Kókuszos korong
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1,5 evőkanál tej
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1,5 evőkanál tej

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a fél deci tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.

Labdát formálunk belőle, és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel, és megszórjuk kókuszreszelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!