Kókuszos kocka

Kókuszos kocka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • 13 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 13 evőkanál sima liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál tej
  • *

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • *
  • (a tepsi 20 x 25 cm-es)

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet.

A barna tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen!).

A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük–- közepesen sűrű krémet kell kapjunk. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket is.

Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.

A csokoládét 2 evőkanál olajjal mikróban felolvasztjuk és a süti tetejére simítjuk. Ha megszilárdul rajta, szeletelhetjük is a süteményt.

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk