Kókuszos Kinder tejszelet

Kókuszos Kinder tejszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2× 2 db tojás
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanálk sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz pici
  • a krémhez:
  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • a díszítéshez:
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 db tojás
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanálk sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz pici
  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A piskóta készítése: két 25×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A két darab tojást a cukorral 5-6 percig krémesre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral, kakaóval összekeverjük és apránként hozzá keverjük a fent kikevert masszához. Tepsibe simítjuk, és 15 perc alatt megsütjük. Ezután a másik tésztalapot is ugyanígy elkészítjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejföllel, vajjal szép krémesre kiverjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A krémet a lap közé töltjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, a vizet letörölve róla. A szeletek közepére kókuszreszeléket szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!