Kókuszos keksztekercs

Kókuszos keksztekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl (kókusz)tej
  • 2 evőkanál rum
  • *
  • a krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl (kókusz)tej
  • 2 evőkanál rum
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot. A kókusztejbe belekeverjük a rumot, és fokozatosan adjuk hozzá a kekszmorzsához, hogy jól formálható masszát kapjunk.

A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, és a kókuszreszelékkel. A gyúródeszkára frissen tartó fóliát terítünk, és a masszát kinyújtjuk rajta kb. 25 x 20 cm-es lappá.

A krémet a masszára kenjük, majd tekercsszerűen feltekerjük, kívülről megszórjuk kókuszreszelékkel. Fóliába csomagolva hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

Recept és fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti